Utrinki z Igralske Akademije 2012

Utrinki z Igralske Akademije 2012

Za Igralsko Akademijo smo se odločili iz razloga ponuditi možnost treninga s pravim profesionalcem. Namreč Stuart Monk v Angliji in Evropi izvaja zelo veliko število individualnih in skupinskih treningov usmerjenih v samo učenje tehnike in njeno uporabo v nogometni igri. Stuart je tudi vodja usmerjanja mladih nogometašev v profesionalne klube. To ni menagerska funkcija pač pa trenerska.

Želeli smo si videti kako in koliko drugače to izgleda v deželi kjer je bil nogomet rojen v deželi kjer imajo 5 profesionalnih lig in v peti zaslužijo igralci več kot marsikje v prvi. Kako oni povežejo trening in kašen tempo določijo?

„Za Igralsko Akademijo smo se odločili samoiniciativno z željo po novem znanju. Bilo na je zelo všeč predvsem drugačen način treninga.“ Andrej

            

Na naše povabilo so se odzvali nogometaši iz cele Slovenije: Kranj, Jesenice, Laško, Maribor, Koper,... različnih starosti in z različnim nogometnim znanjem. V veselje nam je bilo videti kako so navdušeni in kako radi imajo nogomet. Pristop prav vsakega bi lahko označili z najvišjo možno oceno.

„S samo izvedbo Akademije smo popolnoma zadovoljni saj je bil trening dinamičen in poučen. Mogoče bi bilo smiselno v prihodnosti poskusit z večdnevnim programom (med kakimi počitnicami) po sprejemljivi ceni. Z veseljem priporočam!“ Nik

            

„Trening s profesionalnim trenerjem je bilo čudovito doživetje. Bil sem zelo zadovoljen saj sem preživel čudovito nogometno popoldne. Morda bi lahko trajala dlje (preko celega dne) ali celo par dni. Za bolj oddaljene udeležence bi bilo lažje preko vikenda, s tem bi se verjetno povečalo tudi število prijav. Z veseljem bom prijateljem Akademijo priporočal.“ Miha

            

V prvi skupini smo videli mlajše na delu in bili navdušeni nad znanjem določenih. „Izjemna tehnika, odlično razumevanje nogometa, odličen pristop,... so bile besede Stuarta po sami Akademiji. Zares lepo je bilo videti te mlade nadobudneže z dresi zvezdnikov ala Messi, Ronaldo, ... Prava pozitivna energija in neverjeten pristop.

„Na akademiji sem se zabaval in veliko novega naučil saj si želim novega nogometnega znanja. Drugič bi si želel še več penalov in igre na dva gola. Ker sem bil popolnoma zadovoljen bom Akademijo z veseljem priporočal moji prijateljem.“ Tjaž

       

V drugi skupini so nastopili starejši. Poleg let jih od mlajših ločijo dresi saj so le ti imeli že drese svojimi klubi o katerih sanjajo in v katerih bi si želeli igrati. Nikoli ne odločajmo o ciljih otrok, nikoli jih ne omejujmo pač pa vedno stojimo ob strani in jih podpiramo. Mnogi od njih si želijo velikega trenutka, igranja pred več deset tisočo navijaško množico. Ne poznam nogometaša kateri ne bi sanjal o igranju v ligi prvakov. In ti na današnjem treningu so sigurno med njimi saj so bili neverjetno zavzeti. Morda bo v prihodnosti nekdo prav od njih nosil dres z njihovim imenom - držimo pesti.

            

Trening starejših je bil zelo zanimiv in izjemno dinamičen – za nas skoraj že kondicijski. „Pri nas vsi treningi potekajo tekoče in z izredno visokim tempom saj igralci samo na ta način lahko pripravijo organizem na najvišji možen način" je dejal Stuart. Naši fantje so se prepričali kako intenziven in zanimiv je lahko trening tehnike. Skupina je bila zelo homogena in je bilo izredno lepo z njimi izvesti trening.

"Guys showed good energy levels in the session and a excellent understanding of the practice. They has assured basic techniques and a good range of passing skills, but needs to work on and improve these techniques and passing skills, using both feet. Need to work on better physically preparation." Je Stuart glede na videno ocenil naše nogometaše.

            

 

Še prevod: "Fantje so na treningu pokazali visok nivo energije in imeli odlično razumevanje pri izvedbi vaj. Imajo odlično znanje osnovne tehnike ter velik razpon pri izbiri točne in pravilne podaje. Kljub vsemu je potrebno veliko delati na izboljšanju obojega z uporabo obeh nog. Veliko bi bilo potrebno storiti na področju fizične priprave." 

Zahvala za vse pa ponovno gre staršem kateri si odtrgajo še tisto malo prostega časa in vsakič pripeljejo svojega nadobudneža na nogometno igrišče. Kot starši si za našega otroka želimo res najboljše in smo pripravljeni zanj narediti prav vse. Tudi mi bi bili veseli njegovega uspeha a včasih nam zmanjka poguma oziroma zaradi let v pravljice ne verjamemo več. Na trener portalu boste našli kar nekaj vsebine namenjene nam staršem saj smo tudi mi sestavni del ekipe in tudi mi potrebujemo trening. Kliknite na povezavo www.trener-portal.si in si marsikaj preberite.

              

Kar nekaj trenerjev si je ogledalo trening in navdušenje med njimi je bilo izjemno saj sta bila treninga kljub uporabljeni majhni igralni površini izjemno dobra in zelo zahtevna. Naši trenerji so dobri trenerji kateri si želijo napredka in ves smisel je v tem, da jim ga tudi omogočimo.

            

Marsikdo nam je v vprašalniku napisal, da si želi takega treninga s profesionalnim trenerjem tudi v bodoče in več dni. Glede na vaše predloge smo se odločili, da bomo konec Junija 2013 resnično organizirali nekaj v tem smislu zato vam sporočamo: hvala za tokrat in vidimo se v Juniju 2013.

Tudi tukaj gre pri organizaciji in izvedbi zahvala poleg ekipe trener-portal tudi DNTG Kranj za organizacijo igrišča in Tilnu za prevod med treningom kot tudi snemalni ekipi katera je naredila čudovit DVD.

            

 
 
 
 
 
 
STRINJAM SE

Spletna stran uporablja piškotke za boljše delovanje

Z brskanjem po naši spletni strani se strinjate, da lahko uporabljamo piškotke, ki so namenjeni vaši boljši uporabniški izkušnji na naši spletni strani. Za lastne potrebe analitike uporabljamo Google Analytics, ki v ta namen namesti piškotke (izbriši GA piškotke). Več o piškotkih.