Marta Bon

Marta Bon

Marta Bon je rojena 22. marca 1962 v Novem mestu, kjer je tudi končala Gimnazijo. Po maturi se je preselila v Ljubljano. Na Fakulteti za šport je leta 1990 diplomirala in leta 2001 doktorirala. Od leta 1993 je zaposlena na Fakulteti za šport, kjer se posveča pedagoškemu in strokovno raziskovalnemu delu. Njena bibliografija obsega preko 100 strokovnih in znanstvenih ter poljudnih del, med drugim je soavtorica treh knjig.
Predvsem pa bi, ob spoštljivem odnosu znotraj ekipe, rada zgradila močno, moderno in odločno reprezentanco."

 

"Slabi trenerji čakajo na priložnost, dobri jo sami ustvarijo na Rogli!"
Klikni in se prijavi takoj ter izkoristi ugodnost "prvih deset"!!!

Od 9 leta dalje se je aktivno ukvarjala s športom, igrala je rokomet in imela deset let status vrhunske športnice. Z RK Olimpijo je bila med drugim dvakrat pol-finalist evropskega pokala pokalnih zmagovalcev. Nato je igrala pri Krimu in nato kot trenerka do leta 1994 soustvarjala temelje RK Krim, ki je kasneje postal petkrat finalist lige prvakinj.

Verjetno gre za to, da te ukvarjanje s športom pogosto nauči delovati hitro. Organizirano. Da morajo biti vloge razdeljene. Naučimo se delovati v timu. Naučimo se, da za vsako tekmo pride nova, da ni nujno, da poraz pomeni konec sveta. Iz poraza se lahko veliko naučiš, pogosto pa je najbolje, da se mu izogneš."

Septembra 1996 je bila imenovana na funkcijo selektorice ženske članske reprezentance Slovenije (prva medalja in prvo uvrstitev na svetovno prvenstvo). Leta 2003 je opravljala drugi mandat s člansko reprezentanco in na SP osvojila osmo mesto, kar je največji uspeh ženskih članskih reprezentanc med moštvenimi športi v Sloveniji. Vodila je tudi B žensko- in mladinsko reprezentanco Slovenije.
»Slabo delovati, kritizirati, nagajati zna vsak bedak, če želite biti velike igralske osebnosti, potem si pomagajte med sabo, pomagajte druga drugi.«

V času, ko je trenirala RK Krim Mercator je ta ekipa sodila med osem najboljših ekip na svetu. Od novembra 2000 do januarja 2009 je bil predsednica Strokovnega sveta RZS in do leta 2010 članica Predsedstva RZS. Je članica komisije za Bloudkova priznanja in članica odbora za vrhunski šport pri OKS. Bila je članica vladnega strokovnega sveta, do leta 2005.
Visoko cenim izmenjavo izkušenj z ljudmi, ki delujejo ali so delovali v različnih športnih okoljih. Ideje, ki »priletijo« kar nekako mimogrede, a v sebi nosijo izjemno sporočilno vrednost, če jih znaš in zmoreš umestiti v sliko, ki jo imaš o sebi."

"Slabi trenerji čakajo na priložnost, dobri jo sami ustvarijo na Rogli!"
Klikni in se prijavi takoj ter izkoristi ugodnost "prvih deset"!!!

Marta Bon je bila imenovana tudi v skupino predavateljev Mednarodne rokometne zveze (EHF). Aktivno se tudi udeležuje znanstvenih in strokovnih srečanj doma in v tujini. Je tudi članica združenja nadzornikov Slovenije.

V priponki si ogejte njen res bogati CV.

 

Dokumenti

 

Komentarji

 
 
 
 
 
 
STRINJAM SE

Spletna stran uporablja piškotke za boljše delovanje

Z brskanjem po naši spletni strani se strinjate, da lahko uporabljamo piškotke, ki so namenjeni vaši boljši uporabniški izkušnji na naši spletni strani. Za lastne potrebe analitike uporabljamo Google Analytics, ki v ta namen namesti piškotke (izbriši GA piškotke). Več o piškotkih.