Zvonko Komes

Zvonko Komes

Zvonko Komes kondicijski trener

Zvonko Komes je rojen v Koprivnici na Hrvaškem 20.09.1958 in je na mednarodni ravni znan kot eden največjih strokovnjakov na področju kondicijske priprave nogometašev. Sedanji kondicijski trener Dinama in hrvaške reprezentance je svojo kariero pričel na Hrvaškem kjer je začel najprej delati v različnih klubih in Dinamu vendar pa je svoje ime uveljavil v tujini. Po nemškem Kaiserslauternu in švicarskem Luzernu je dobil poziv od velikega Bayern Munchena. Z uporabo metode SAQ (speed, agility, quikness) je bil g. Komes med najzaslužnejšimi za odlične rezultate največje nemške nogometne ekipe.
„Jupp Haynckess je po znanju takoj ob Ottmar Hitzfeldu. On je velik strokovnjak. Ne razume se prav dobro v fizično pripravo ampak za taktiko je pravi mojster."

"Slabi trenerji čakajo na priložnost, dobri jo sami ustvarijo na Rogli!"
Klikni in se prijavi takoj ter izkoristi ugodnost "prvih deset"!!!

Hitri obrati okoli stožcev, preskakovanje ovir, spremembe ritma teka, delo na izboljšanju reakcije, pliometrija in ostalo so popolnoma zamenjali monoton tek in dolgočasne kilometre. Nagonska hitrost, vzdržljivost in eksplozivnost so osnova na kateri temelji ta metoda dela s ciljem igralcem na treningu čimbolj simulirati občutek tekmovalnih pogojev.

Po Bayernu je svoje delo nadaljeval v Bayer Leverkusnu in švicarski reprezentanci (od katere se je oprostil z zmago proti Nemčiji 5:3) kamor ga je poklical Ottmar Hitzfeld, odlični strokovnjak s katerim je delal že pri velikem Bayernu.

Ni bil zadosti osredotočen toda tudi stresne situacije se v nogometu lahko trenirajo. V Bayernu sem z igralci delal na tem ampak to očitno ni slučaj. Veliki igralci imajo sposobnost mentalne relaksacije v 20-ih sekundah. Robben jo očitni nima."

Poleti leta 2011 se je Zvonko Komes odločil vrniti na Hrvaško in to v Zagrebški Dinamo. V Maksimirju je najprej skoraj leto dni delal samo s prvo ekipo nato pa je pričel z mladinskim pogonom in se nato novembra 2012 v strokovno vodstvo prve ekipe. 

Zaradi svoje strokovnosti in ambicij hrvaške reprezentance so ga poklicali tudi v strokovno vodstvo le te kjer bo skrbel za odlično kondicijsko pripravo njihovih najboljših igralcev.
Ne bi bilo dobro, da igralci svoj prihod na reprezentančni zbor dojemajo kot sprostitev."

V priponki si oglejte njegov res obsežen CV.

 

Dokumenti

 

Komentarji

 
 
 
 
 
 
STRINJAM SE

Spletna stran uporablja piškotke za boljše delovanje

Z brskanjem po naši spletni strani se strinjate, da lahko uporabljamo piškotke, ki so namenjeni vaši boljši uporabniški izkušnji na naši spletni strani. Za lastne potrebe analitike uporabljamo Google Analytics, ki v ta namen namesti piškotke (izbriši GA piškotke). Več o piškotkih.