Curriculum

Naš elitni učni načrt se osredotoča na tehnični vidik igre zgrajen na osnovi 4-ih konceptov: Pridobivanje, Razvoj, Odličnost, Uporaba.

Na vsaki stopnji se igralec nauči koordinacije, poveča moč in vzdržljivost, okrepi svoje samozaupanje in postane boljši nogometni igralec.

Igralce učimo sočasno uporabljati  možgane in noge, tako kot v šoli uporabljajo možgane in roke.

Zanašamo se na trening tehničnih elementov katere izvedbe vidijo na televiziji in skozi ponavljanje jim omogočimo uporabo le teh v njihovi igri.

Konec koncev si prizadevamo, da bi omogočili vsakemu otroku postati boljši igralec v vseh vidikih njegove nogometne igre: tehnično, fizično in psihično.

       Pridobivanje

          Izhodišče vsake tehnične izvedbe določenega športnega elementa je kognitivni proces v igralcu samem. Mladi športniki mora najprej osvojite mehanske gibe ter razviti usklajeno gibanje z namenom kasnejšega nadzora svoje telesa. To pomeni, da je potrebno opraviti veliko dela na področju agilnosti, ravnotežja, fleksibilnosti, mobilnosti in nenazadnje spodbujanja mišičnega spomina.

                 - Mehanična gibanja
                 - Agilnost
                 - Ravnotežje
                 - Koordinacija
                 - Glasbeni spomin

         Razvoj

             Igralčeve psihične in duševne sposobnosti se vedno preverjajo in poskušajo izboljšati. Strokovnjaki so ugotovila, da visoka intenzivnost kardiovaskularnega sistema pozitivno vpliva na osnovno moč in vzdržljivost. Izvedba zahtevnih tehničnih elementov pri mladih športnikih razvija močne in prožne sklepe kar pomaga pri preprečevanju nastajanja poškodb.

                  - Vzdržljivost
                  - Osnovna moč
                  - Kardiovaskularni sistem
                  - Fleksibilnost
                  - Duševni razvoj

          Odličnost

           Vse prej našteto plus tehnična odličnost mora biti naš glavni cilj. Samo skozi strukturiran program, prikaz, prakso in odpravljanje napak bodo tekmovalci postali spretni pri celoviti izvedbi specialnih tehnik v njihovem športu. Ključnega pomena je razumevanje elementov gradnikov njihove poti do uspeha.

                  - Odlična izvedba posameznih tehničnih elementov
                  - Prvi dotik
                  - Sprejemanje & Podajanje
                  - Zaščita & Obračanje
                  - Tehnika za prevlado v igri 1:1
                  - Zaključek na gol
                  - Tehnika v fazi branjenja

        Uporaba

          Končni cilj mora biti učinkovita igra. V kolikor igralec zaupa v svoje sposobnosti, ima določeno hitrost pri tehnični izvedbi elementov ter sprejema pravilne in hitre odločitve potem bo zagotovo z uporabo vsega zgoraj navedenega imel v sami tekmi veliko uspeha. Za napredovanje bodo mladi igralci potrebovali nekaj let ampak odličnost bo možno doseči samo skozi strukturen visoko kvaliteten trening ter uporabo pravih trenažnih pripomočkov s trenerjem ali samostojno.

                  - Samozaupanje
                  - Hitrost
                  - Sprejemanje odločitev

Izpolni spodnjo prijavnico in se udeleži igralske ali trenerske akademije ali nam pošlji povpraševanje na naš mail!!!

 

Dokumenti

 
 
 
 
 
 
STRINJAM SE

Spletna stran uporablja piškotke za boljše delovanje

Z brskanjem po naši spletni strani se strinjate, da lahko uporabljamo piškotke, ki so namenjeni vaši boljši uporabniški izkušnji na naši spletni strani. Za lastne potrebe analitike uporabljamo Google Analytics, ki v ta namen namesti piškotke (izbriši GA piškotke). Več o piškotkih.