Iskalnik po produktih

 
 
 

 
 
 

Fotocelice Beam Trainer®

Fotocelice Beam Trainer®

Testiranje kot nadgradnja trenažnega procesa na poti k zastavljenimi cilji

Testiranje je v športu pomembna dodana vrednost procesu športnega treniranja. Je nek kazalnik, ki trenerjem in športnikom omogoča vpogled v njegovo delo in ga na nek način tudi ovrednoti.

Testiranje je pomembno tako za vsakega trenerja kot nogometaša saj z njim ugotavljamo stopnjo treniranosti (Bompa 2001, Bangsbo 1994, Verheijen 1997). Najboljši pokazatelj ravni pripravljenosti je tekma a dobljena tekma še ne pomeni da so vsi dobro igrali in da so vsi igralci dobro pripravljeni.

Testiranja v določenih časovnih razmakih je najboljše pomožno sredstvo za odkrivanje deficita po posamezneh segmentih kondicijske sposobnosti posameznika. Testiranje nogometašev ima tudi obilico prednosti. Dobljeni rezultati na testiranjih so odlična podlaga za pripravo treninga saj program pripravimo na osnovi trenutnega stanja in želenega stanja njihove treniranosti. Testiranje je edina metoda katera vam dovoljuje vpogled v stanje treniranosti športnika. Cilj treninga je izboljšanje sposobnosti športnika. V kolikor želimo biti prepričani, da z izvajanim trenažnim procesom dvigujemo sposobnosti športnikov potem je potrebno testiranja izvajati vsake 2 – 3 mesece. Še posebno po poškodbi v času rehabilitacije nam preteklo testiranje samega športnika omogoča vpogled v njegove pretekle tekmovalne sposobnosti in s tem določimo v kateri smeri je potrebno izboljšati igralčeve kondicijske sposobnosti, da dosežemo nastopne sposobnosti.

Na samih testiranjih nogometaši vedno dajo svoj maksimum saj enostavno si vsak športnik želi biti najboljši. Slabši rezultati na testiranjih športnikom služijo vedno kot smernica kaj in koliko mora storiti naslednjič da bo boljši.

Športnike lahko testiramo tako laboratorijsko kot terensko.
Terenske teste predstavljajo testi, ki se izvajajo neposredno na igralnih površinah in so praviloma bližje športni panogi. S testi ocenjujemo hitrost, moč, gibljivost, koordinacijo, vzdržljivost, tehniko, taktiko, itd.

Pri nas se je v nogometni panogi standardiziralo nekako 6 testov, ki jih danes izvajajo v različnih klubih, reprezentancah medobčinskih zvez, državnih reprezentancah. Testiranja se izvajajo na različnih igralnih površinah. Da bi primerjavo rezultatov lahko ocenili kot merodajno je pri naslednjih testiranjih potrebna izvedba na enaki igralni površini in v enakih pogojih. Pri nas se vsak test izvaja 3-krat upošteva pa se le najboljši rezultat.

 
Razvrsti produkte po:
 
 • Št. komentarjev 0

  Fotocelice Beam Trainer®, Timing Gates QF11-Athlete Set

  Dodaj v košarico Cena: 1.828,00 €

  Stanje zaloge: na voljo

  Želite testirati hitro, natančno in učinkovito. Nič več zamudnih štoparic, tratenja časa kjer se športniki zaradi zamudnega procesa že večkrat ohladijo in so zaradi tega rezultati slabši. 

  Fotocelice Beam Trainer®  slovenskega proizvajalca predstavljajo novost na svetovnem tržišču.  Celotni sistem namreč nadzorujemo kar preko aplikacije na naši mobilni napravi, kot je telefon ali tablica.

  Ne zamudite akcijske cene za prve naročnike!

  Več o produktu »
   
   
 
 
 
 
 
 
 
STRINJAM SE

Spletna stran uporablja piškotke za boljše delovanje

Z brskanjem po naši spletni strani se strinjate, da lahko uporabljamo piškotke, ki so namenjeni vaši boljši uporabniški izkušnji na naši spletni strani. Za lastne potrebe analitike uporabljamo Google Analytics, ki v ta namen namesti piškotke (izbriši GA piškotke). Več o piškotkih.