Zloraba snovi v vsakdanjem življenju

Zloraba snovi v vsakdanjem življenju

Podatek, da je 23% mladine med 15 – 16 leti že poizkusilo droge je fascinanten in žal primerljiv z razvito Evropo. 3% mladine do 18 let je že poizkusilo heroin in druge opiate. Med spoloma pa je 77% moških in 23% žensk do 20 leta je že poizkusilo droge.

Vsako leto se zdravi zaradi odvisnosti od trdih drog okrog 1600 mladih.

Zaradi zlorabe trdih drog umre letno približno 70 ljudi (prevelik odmerek droge, kronična zasvojenost).

Letno je v Sloveniji okrog 15 samomorov zaradi drog in približno 10 – 12 avtomobilskih nesreč s smrtnim izidom zaradi vožnje pod vplivom drog.

Preden začne športnik jemati prehranska dopolnila, vitamine, aminokisline, proteine, Q10 in ostale dodatke je potrebno vselej preverite pri zdravniku ali farmacevtu, če vsebujejo morebitne prepovedane substance.

Dr. Andrej Stare ima za seboj dolgoletne izkušnje v športu saj je bil dolga leta klubski zdravnik, je tudi športni reporter katerega poznamo vsi. Hvala mu za tako obsežen prispevek katerih bo na to temo še več.

V priponki si oglejte celoten prispevek.

 

Dokumenti

 

Komentarji

 
 
 
 
 
 
STRINJAM SE

Spletna stran uporablja piškotke za boljše delovanje

Z brskanjem po naši spletni strani se strinjate, da lahko uporabljamo piškotke, ki so namenjeni vaši boljši uporabniški izkušnji na naši spletni strani. Za lastne potrebe analitike uporabljamo Google Analytics, ki v ta namen namesti piškotke (izbriši GA piškotke). Več o piškotkih.