Speed Box

Speed Box

Vaja hitrosti / Pliometrijski trening

Vajo hitrosti na škatli lahko izvajajo športnikivseh starosti. Bodite prepričani samo na pravilno izbiro višine samega box-a. Športnik mora biti sposoben z lahkoto naravno dvigniti svoje noge na vrh škatle in nazaj natla. Ne izberite prenisko škatlo saj potem ne boste imeli koristi v samih kolčnih flexorjih. Ko želite izvajati trening hitrosti potem morate izbrati vaje kjer je potrebno dvigovati kolena saj je gibanje nog v trenutku, ko potrebujemo hitrost nog in sprintno hitrost zelo pomembno. In prav zato je hitrostna škatla (speed Box) zelo efektiven pripomoček kateri daje tudi dobre rezultate.

NAROČI SVOJ KOMPLET KINETIČNIH ELASTIK

Tehnika izvedbe

Ko smo izbrali pravo pliometrijsko škatlo je čas, da z njo tudi stopite v stik. Športnik ne sme biti predaleč od škatle saj bi jim to povzročilo preveč iztegnjene noge ob dotiku zgornjega dela škatle. Bodite toliko blizu, da so noge ob dviganju v kolenu še vedno rahlo upognjena. To bo treniralo telo, da bi imelo hitrejšo lokomotoriko v nogah. Ko se z eno nogo dotakne vrha škatle mora športnik ohraniti svojo pozicijo ter hitro preklopiti nogi. Ključ vaje je v tem, da ste z vasim dotikom hitri kolikor le zmorete. Ne dovolite , da bi se vaše telo nagnilo nazaj iz centra in tako izgubilo ravnotežje kot tudi glava naprej preko vaših nog. Vajo izvajajte tako, da ostanete v centralni poziciji in ob dvigovanju nog koristite tudi dober zamah rok.

Kbands kinetični trakovi za večjo hitrost 

Tisti športniki, ki boste koristili kinetične trakove boste razliko občutili takoj. Kinetični pasovi omejujevo vsak vaš gib medtem, ko še vedno imate popolno svobodo gibanja. Upornost bo povečala moč kolčnih flexorjev, moč nožnih mišic, tetiv in trebušnih mišic brez spremeb v tehniki izvedbe. Napredno pliometrično vajo športnik izvaja brez omejitev od kinetičnih trakov ima le dodatno korist. Po dokončani izvedbi z kinetičnami elastikami športnik isto vajo izvede brez njih s čimer pridobi dodaten bonus pri aktiviranju mišic. Elastike delujejo podobno kot bench klop kjer je prevelika teža preveč za en sam dvig in nato s pomočnikom lahko dvignemo celo 8 - 10 krat. Športnik s pomočjo pomagača lahko aktivira večje število mišičnih vlaken in tako mišice maksimalno obremeni z dodatnim številom ponovitev. Kbands kinetične elastike poenemajo isti pojem vendar za boke, noge in osnovne mišice.

Optimizirajte vaše usposabljanje / ponovitve & serije

Vajo je potrebno izvajati v hitrih intervalih. Pri izvajanju z kinetičnimi elastikami je zelo pomebno, da najprej izvajate z elastikami in nato brez. To bo optimalno aktiviralo večje število mišičnih vlaken. Najprej izvedemo 10-12 sekund z elastikami in nato takoj 8-10 sekund brez njih. Potem si vzamemo 1 - 1,5 sekunde pavzo in nato izvedemo še 3-4 super serije. Intezivnost dela na pliometrijski škatli mora biti 100%. Trening s polovično hitrostjo bo krepko zmanjšal vaš napredek.

Povečajte hitrost v samo 5 tednih

V samo 5 tednih lahko izboljšate svojo hitrost, agilnost, vertikalni in splošni telesni nadzor. Trevor Thiesman je sestavil pet-tedenski program kateri vam bo hiter rezultat katerega uspešno koristijo športniki iz vsega sveta. Delo po naprednih metodah skokov, dinamičnih sprintov ter vaj stabilnosti in moči vam bo izboljšalo vaše atletske sposobnosti. Začnite takoj in si kupite svoj komplet kinetičnih elastik ter dosezite naslednjo stopnjo uspeha.  

 

Komentarji

 

Povezani produkti

 • Št. komentarjev 0

  Kinetični trakovi

  Dodaj v košarico Cena: 39,50 € 34,90 €

  Stanje zaloge: na voljo

  Trenažni pripomoček profesionalcev tudi pri nas.

  Uporaba Kbands trakov pri treningu specifičnih tehnik v vašem športu vam pomaga hkrati izpopolniti tehniko ter razviti osnovno moč in vzdržljivost.

  Prednosti uporabe so:

  • razvoj hitrosti
  • razvoj osnovne moči
  • razvoj eksplozivnosti
  • izboljšano ravnotežje
  • povečana vzdržljivost
  • povečano samozaupanje
  Več o produktu »
   
   
 
 
 
 
 
 
STRINJAM SE

Spletna stran uporablja piškotke za boljše delovanje

Z brskanjem po naši spletni strani se strinjate, da lahko uporabljamo piškotke, ki so namenjeni vaši boljši uporabniški izkušnji na naši spletni strani. Za lastne potrebe analitike uporabljamo Google Analytics, ki v ta namen namesti piškotke (izbriši GA piškotke). Več o piškotkih.