FAQ

FAQ

Naj vas ne bo strah vprašati, saj s tem ne pomagate samo sebi pač pa še marsikomu.

Še tako bedasto vprašanje ima za mnoge velik pomen in smisel. Brez vprašanj ne bi imeli odgovorov.

Trudili se bomo na vaša vprašanja poiskati smiselne odgovore in ideje. Seveda je na eno vprašanje možnih več odgovorov, zato vas vabimo k sodelovanju.

 
1. Spoštovani, imam sina, ki trenira nogomet in igra v U-8. Igra napadalca. Lansko leto mu je šlo zelo dobro in je zabil skoraj na vsaki tekmi. Sedaj pa se mu je kar zaprlo. Namreč problem je v tem, da zadnje čase s težavo potekne žogo do konca in zaključi
Natisni

Pri nogometu kot tudi pri vseh dejavnostih je potrebna periodizacija trenažnega procesa predvsem pa potrpežljivost tako s strani trenerjev, igralcev kot tudi staršev. Predvsem je zelo pomembno, da ga doma podpirate pri njegovih aktivnostih in mu dajete potrebno oporo. V klubu naj bi imeli (možno je, da tega nimajo) določen načrt dela po selekcijah, kjer se točno ve katere vaje so za določeno starostno kategorijo potrebne.
Z vaše strani je zelo pomembno, da upoštevate določena pravila športne vzgoje, nekaj jih najdete tukaj: http://trener-portal.si/starsi/strokovno/26/saj_so_samo_otroci/ in sicer kako se obnašati pred, med ter po tekmi.
Trener naj ne bi v tej starostni kategoriji na osnovi dobre oziroma slabe igre opravljal menjave pač pa je s pogovorom in treningom potrebno napraviti premik navzgor. Igralci naj bi v tej selekciji igrali čim več različnih igralnih pozicij (vratar, obrambni, vezni, napadale) za kasnejšo bolj optimalno igro.

Kondicijski trening v tej starostni dobi ne naredi nobenega efekta saj so ti otroci vedno v gibanju njihov telesni razvoj pa ne omogoča nekega večjega napredka. Vaje za moč pa otroci že tako izvajajo z navadnim treningom saj je za njih že njihova teža popolnoma zadosti.

Pri športniku velja, da se njegova forma lahko celo v eni sami sezoni večkrat spreminja vendar pa pri tej starostni kategoriji to ne sme igrati pomembne vloge saj je vse do U14 samo trening tehnike z žogo in brez, koordinacije,.... Več najdete na tej povezavi:  http://trener-portal.si/trener/mlajse_selekcije/delo_po_kategorijah/ .

Seveda pa se njegovo tehniko, da maksimalno izboljšati z individualnimi treningi vendar pa le ti stanejo in morajo biti strokovni. V kolikor boste na tem področju imeli določene želje nas lahko kontaktirate?

Za konec pa bi vam rad povedal, da vi kot starš lahko opravite veliko na področju motivacije in ste pozorni na nasvete iz navedenega članka na spletnem portalu (povezava zgoraj). Klub naj bi poskrbel za optimalen trenažni proces, trener pa naj bi bil predvsem pedagog in šele kasneje trener oziroma nekdo, ki vse skupaj na igralca prenaša. Bolj ste vsi usklajeni boljše je za vašega otroka.

V teh letih je potrebna samo potrpežljivost in ogromno dela na področju izboljšanja tehnike izvedbe posameznih elementov. Tukaj si ogromno lahko pomagate z dodatnimi treningi saj je en trening na dan oziroma trikrat tedensko veliko premalo za dosego kasnejših večjih ciljev.

L.p,
Miki Kondič
trener "PRO"

 
 
 

Kontaktirajte nas

Kontaktirajte nas preko spletnega obrazca in v najkrajšem možnem času vam bomo odgovorili. Polja označena z * so obvezna!

 

Vaše osebne podatke potrebujemo za namen posredovanja ponudbe in za lažjo komunikacijo z vami.

    1. NIL Plus d.o.o. varstvu vaših osebnih podatkov posveča posebno pozornost in skrb. Podrobnejša pravila glede uporabe in obdelave vaših osebnih podatkov si lahko preberete v Pravilniku o zasebnosti.
 
 
 
 
 
STRINJAM SE

Spletna stran uporablja piškotke za boljše delovanje

Z brskanjem po naši spletni strani se strinjate, da lahko uporabljamo piškotke, ki so namenjeni vaši boljši uporabniški izkušnji na naši spletni strani. Za lastne potrebe analitike uporabljamo Google Analytics, ki v ta namen namesti piškotke (izbriši GA piškotke). Več o piškotkih.