Selekcija U8

V tej razvojni stopnji je najbolj pomembno navajanje na nogometno igro. Koristimo predvsem zelo široko osnovno pripravo kjer predvsem podpiramo naravni razvoj.

Otrok naj bi pridobil širok krog motoričnih veščin (tek, skakanje, sprememba smeri). V tem obdobju se otroci skozi igro učijo tehničnih prvin kot so vodenje, podajanje, točno zadevanje cilja z roko in nogo.

V tej starosti imajo otroci izredno radi štafetne igre saj so kljub mladosti že tekmovalno naravnani.

V kolikor ima trener čas in zmožnost je izredno priporočljivo seznanjanje otrok tudi z drugimi športnimi panogami.

PUSTITE NAJ BO ČIMBOLJ PREPROSTO!

V priponki si preberite celoten zapis. Seveda ni popoln saj tak ne obstaja a morda bi lahko z vašimi prispevki in izkušnjami marsikaj dodali in na koncu imeli vsi skupaj na razpolago čudovit izdelek. Pišite nam o svojih izkušnjah na (trenerportal@trener-portal) oziroma kliknite tukaj in podelite vaše znanje z vsemi saj samo tako ima vrednost.

Da bi videli napredek hitreje lahko kot otežujoč element vključite tudi Kinetične TRAKOVE (poteka velika akcija, nov portal) katere ne predstavljajo obremenitev za sklepe in vezi a kljub temu odlično delujejo na receptorje v kolkih.

                   
Kliknite na logo zgoraj ter postanite prijatelj na facebook-u kjer vas vsak dan čakajo vaje dneva

 

Dokumenti

 

Komentarji

 
 
 
 
 
 
STRINJAM SE

Spletna stran uporablja piškotke za boljše delovanje

Z brskanjem po naši spletni strani se strinjate, da lahko uporabljamo piškotke, ki so namenjeni vaši boljši uporabniški izkušnji na naši spletni strani. Za lastne potrebe analitike uporabljamo Google Analytics, ki v ta namen namesti piškotke (izbriši GA piškotke). Več o piškotkih.