Selekcija U9

Situacija pri tej starostni dobi je podobna prejšnji starostni kategoriji. Še vedno koristimo široko osnovno pripravo kjer podpiramo naravni razvoj in enakomerno razvijamo skozi igro vse mišične skupine.

Pri tehničnih elementih je zelo pomembno veliko ponavljanja skozi različne igre. Otrokom v tej starosti se izboljša sposobnost vzdržljivosti (daljše trajanje z manjšo intenzivnostjo) in koncentracije.

Z vajami splošne koordinacije dosežemo boljše izkoriščanje dane moči.

Poveča se jim koncentracija in sposobnost zaznavanja podrobnosti. Zelo dobro in z večjo hitrostjo povezujejo različne spretnosti (tek, zaporedne vaje in zadevanje cilja).

V kolikor ima trener čas in zmožnost je izredno priporočljivo seznanjanje otrok tudi z drugimi športnimi panogami.

PUSTITE NAJ BO ČIMBOLJ PREPROSTO!

V priponki si preberite celoten zapis. Seveda ni popoln saj tak ne obstaja a morda bi lahko z vašimi prispevki in izkušnjami marsikaj dodali in na koncu imeli vsi skupaj na razpolago čudovit izdelek. Pišite nam o svojih izkušnjah na (trenerportal@trener-portal.si) oziroma kliknite tukaj in podelite vaše znanje z vsemi saj samo tako ima vrednost.

 

Dokumenti

 

Komentarji

 
 
 
 
 
 
STRINJAM SE

Spletna stran uporablja piškotke za boljše delovanje

Z brskanjem po naši spletni strani se strinjate, da lahko uporabljamo piškotke, ki so namenjeni vaši boljši uporabniški izkušnji na naši spletni strani. Za lastne potrebe analitike uporabljamo Google Analytics, ki v ta namen namesti piškotke (izbriši GA piškotke). Več o piškotkih.